laserska epilacija banjaluka

Ukoliko želite savršeno glatku kožu i da se trajno riješite neželjenih dlačica pravo riješenje za vas je ALMA SOPRANO TITANIUM laserska epilacija.

MASKIMALNA EFIKASNOST

Superiorna 3D tehnologija, čijoj efikasnosti doprinosi najbolja kombinacija sve tri talasne dužine koje se vezuju za dve hromofore – melanin i hemoglobin.Takodje bitno je da laseri na tržištu imaju po jednu talasnu dužinu, a Alma Soprano Titanium laser u jednoj sondi ima tri talasne dužine što znači da pogađa sva tri dijela dlake, stabljiku korijen i matične ćelije dlake. Alma Soprano Titanium je jedini laser koii objedinjuje sve tri talasne dužine – ALEXANDRIT 755nm, DIODNI 810 nm i ND YAG 1064 nm i na taj način tretira sve tipove dlake i na svim njenim dubinama uključujući i matične ćelije

BEZBOLAN TRETMAN

Zahvaljujuci revolucionarnoj ICE PLUS tehnologiji hladjenja koja doprinosi bezbijedosti – koža u potpunosti zaštićena od nastajanja opekotina kao I komfornsoti izvodjenja samog tretmana. Ice plus tehnologija odnosi se na to da sonda u sebi ima ugrađeno hlađenje na – 0,5 stepene C, što u toku rada omogućava hlađenje površinskog epiderma I zaštitu kože. Dakle princip rada jeste postepeno zagrijavanje dubokih dijelova kože (dermis) u kome se nalaze folikuli dlaka do temperature koja je potrebna za njihovo uništenje, a da epidermis (gornji deo kože) ostaje hladan.

BEZBIJEDAN TRETMAN – Pod nadzorom dermatologa

Bezbijednost dodatno omogućava SHR tehnologija koja dovodi do postepeno zagrijavanja kože što efikasno uništava folikul dlake, a istovremeno štiti okolno tkivo od ozljede.SHR tehnologija obezbjeđuje da se postepeno podiže temperatura kože (za razliku od kratkotrajne jake energije koja može biti veoma bolna, što je slučaj sa drugim laserima na tržistu).

IZUZETNA BRZINA

Alma Soprano Titanium ima duplo veću sondu od svog predhodnika Alma Soprano Ice aparata, pa je tako vrijeme trajanja tretmana velikih regija kraće za 40%.

Primjeri Trajanja laserske epilacije za pojedinačne regije :

 • Laserska epilacija čitavih nogu – 15 minuta
 • Laserska epilacija ledja – 5 minuta
 • Laserska epilacija ruke – 2 minuta
 • Laserska epilacija pazuha – 1 minut

Iz navedenog vidimo da se radi o tretmanu koji u potpunosti može da se uklopi u vaše svakodnevne aktivnosti.Tretman je komforan, i bez vremena oporavka neposredno nakon tretmana možete nastaviti sa vašim obavezama.

DJELTOVORAN NA SVE VRSTE DLAKA UZ MOGUĆNOST EPILACIJE OSUNČANE KOŽE

Ono što posebno izdvaja Alma Soprano Titanium laser, pored činjenice da ne ostavlja rezidualne dlake, jeste podjednako dejstvo na svim tipovima i tonovima kože – čak i na osunčanoj koži. Dobra vijest je da je moguće primenjivati ga tokom cijele godine, odnosno za razliku od starije generacije lasera, laserska epilacija Alma Soprano Titanium laserom najnovije tehnologije bezbijedna je da se radi I u ljetnjem periodu. Ono na šta klijenti trebaju da obrate pažnju jeste samo izbjegavanje direktnog sunčanja 7-10 dana neposredno nakon epilacije.

ALMA SOPRANO TITANIUM LASER posjeduje sonde trio kvatro.Njihova razlika je u veličini, I time se omogućava učinkovitija epilacija različitih dijelova tijela u odnsou na površinu, i bolja prilagodjenost same sonde za odgovarajuću regiju. Pored toga,laser posjeduje i poseban nastavak za kojim se omogućava epilacija malih i nepristupačnih regija kao što je unutrašnjost uha. unutrašnjost nosa I druge.

Najvaznije je naglasiti da je Alma Soprano Titanium medicinski laser, tačnije da je u ispitivanju efikasnosti ovog lasrera morao da prodje brojna klinicka testiranja, i pored toga je dobio nagradu za najbolji laser u oblasti epilacije za 2019 godinu, što sa sigurnoscu ukazuje na bezbjednost epilacije ovim laserom.Bitnost provjerene epilacije ogleda se ne samo u pogledu efikasnosti tremana nego i u tome da neželjeni efekti aparata koji nisu medicinski mogu donijeti ozbiljne i trajne posljedice po izgled vase koze kao što su opekotine I ožiljci a sem toga moze doći I do pojave :

 • pojačanog rasta dlake tzv paradoksalna hipertrihoza koja nastaje jer se aplikuje snižena energija zbog straha od opekotina
 • istanjenje dlake usljed čega ona počinje da urasta – javlja se foliculitis i može doći do pojave postinflamatornih hiperpigmentacija.

 Kada se kaže da je tretman laserske epilacije potpuno bezbijedan i efikasan misli se na tretman koji izvodi stručan kadar obučen posebno za rad na laseru, uz obavezan nadzor ljekara dermatologa sa dugogodišnjim iskustvom.
Povećan broj dlaka kod određenih medicinskih stanja i hormonskih poremećaja nije rijedak slučaj, I upravo to je jedan od razloga što tretmani laserske epilacije nisu samo kozmetička ili estetska stvar i što treba da se izvode pod kontrolom ljekara.Uloga ljekara jeste da odredi tip kože i dlake, i procjenu odgovarajuću  terapijsku količinu energije ( u odnosu na prethpdno stručno procjenjeno I optimizovano medicinsko stanje ) koja će dovesti do destrukcije dlaka tj koji će vam pružiti u istovremeno efikasan i bezbjedan tretman laserske epialcije.

Najsavremenije osobine ovog lasera nisu marketinški trik u cilju privlačenja klijenata i zato vas ukoliko razmišljate o laserskoj epilaciji pozivamo sami istražite o ovom laseru.Kao što vidite, ovaj laser je pored prestižne nagrade za najbolji laser u 2019oj godini, statističkim  istraživanjem dokazan i kao laser koji je najviše pretraživan na google platformi od strane korisnika, u poredjenju sa drugim laserima.

Iako se radi o najsavremenijem laseru I tehnologiji, ipak postoje određene kontraindikacije :

 • priprema za vantelesnu oplodnju,
 • herpes
 • trudnoća idojenje
 • maligne bolesti
 • akutne infekcije kože
 • kožne bolesti u fazi akutizacije
 • fotosenzitivni lijekovi (retinol, AHA kiseline, roakutan, neki antibiotici itd )
 • epilepsija
 • proširene vene

KOLIKO TRETMANA JE POTREBNO ZA POTPUNO TRAJNO UKLANJANJE DLAČICA?

Broj neophodnih tretmana je individualan i zavisi od mnogo faktora ( i to je ono zbog čega ne možemo da damo tačan broj neophodnih trretmana ) : stepena maljavosti, prebojenosti i jačine dlake, tipa i boje kože, hormonskog statusa. Međutim, na osnovu dosadašnjeg iskustva I rada možemo reći da se kod većine klijenata taj broj kreće između 4 i 8 tretmana.

Razlog zbog kojeg je neophodno da se laserski tretmani ponavljau nalazi se upravo iza mehanizma dejstva samog lasera. Laser djeluje na pigment dlake – melanin, I apsorbovanjem laserskih zraka podešenih na odgovarajuću talasnu dužinu, apsorbovana energija pretvara se u toplotnu koja dovodi do uništavanja pigmenta dlake. Najviše pigmenta dlaka sadrži u aktivnoj / anagenoj fazi rasta kada je najlakše djelovati na sam pigment, međutim sve dlačice nisu istovremeno u aktivnoj fazi rasta, odnosno neke se nalaze u stanju mirovanja. Dakle tretmane je neophodno ponavljati da bih zahvatili sve dlačice, odnosno one koje su prešle iz faze mirovanja u aktivnu fazu ( a nisu bile zahvaćene prethodnim tretmanom ) kao i da bi se do kraja destruisao melanin u ostatku dlačica.Od količine pigmenta zavisi i količina toplotne energije pri izlaganju laserskom snopu. Treba naglasiti da je tamnija dlaka bolja meta ( zbog veće količine melanina) , pa će efikasnost epilacije biti veća I biće potreban manji broj tretamna.

Preporučeni razmaci za ponavljanje tertmana jesu  na 6-8 sedmica kada su regije tela u pitanju, ili 4-6 sedmica ako se radi o regijama lica

KADA MOŽETE OČEKIVATI PRVE REZULTATE?

Vjerovali ili ne odmah, već nakon prvog tretmana vidljivi su rezultati Alma Soprano Titanium laserske epilacije. 10- 14 dana nakon prvog tretmana laserske epilacije možete očekivati opadanje dlačica, koje iznosi i do 30%.Nove dlačice koje rastu biće rjeđe, za nijansu svjetlije i mekše, a nakon narednog tretmana još rjeđe i manje vidljive.

KAKO IZGLEDA PRIPREMA ZA TRETMAN?

3-4 sedmice prije tretmana laserske epilacije potrebno je prestati sa svim metodama koje čupaju dlake iz korijena ( depilacija voskom, šećernom pastom, pincetom). Na tretman u Preventiva Medical dolazite sa uklonjenim dlačicama na regiji koja se tretira – preporučljivo je da se dlačice uklone veče prije tretmana ( .  minimum 12 sati prije same epilacije, zbog eventualnih iritacija na koži od nedavnog brijanja ) brijačem ili kremom za depilaciju.

Close Menu