Harmony XL-Pro je prvi frakcioni neablativni Q-switch laser, koji pruža ljekarima sve mogućnosti Q-switch lasera visokog intenziteta za tretmane nesavršenosti kože povezane sa starenjem, uključujući bore, fine linije, oštećenja uslijed sunčeve svjetlosti, nejednake boje kože i opuštenosti kože. Tretman je bezbjedan i efikasan čak i za tanke i nježne dijelove kože poput lica, vrata i dekoltea. Dok većina laserskih tretmana pomoću termalnog efekta stimuliše obnovu kolagena, Alma ClearLift sonda koristi specijalno dizajniran frakcioni Q-Switch laser radi postizanja dubokog mehaničkog efekta, fokusirajući energiju na područje ispod epiderma. Ovo stvara kontrolisanu dermalnu ranu dok je epidermis netaknut. Proces zarastanja rane stimuliše stvaranje novog kolagena kao i zatezanje tkiva. Tretman je izuzetno brza neoperativna procedura koja je potpuno bezbolna i ne zahtjeva vrijeme za oporavak, anestetik se ne daje prije tretmana i bezbjedna je za sve tipove kože (I-VI).

lifting lica

ClearLift – lifting lica

Sjaj, bistrina i glatka tekstura obilježja su mladenačke kože. Ali s vremenom, efekti starenja i izlaganja suncu mogu uzeti svoj danak. Rezultat je nesavršenosti kože poput bora, sitnih linija, sunčanih pjega, neravnomjernog tonusa kože i ispada kože.

ClearLift je jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih tretmana kompanije Harmony XL Pro. Poznat je kao „lasersko podizanje lica“, „obnova kolagena“, „pauza tretman“ (lifting lica). Smatra se najcjelovitijim rješenjem za podmladjivanje kož. Tretman Q-Switched Nd: YAG je danas dostupan i u našoj ustanovi Preventiva Medical.

Liječi razne nesavršenosti kože povezane s godinama, uključujući bore, sitne linije, oštećenja uv zracima, neravnomjeran ton kože i popustljivost kože.

ClearLift je siguran i učinkovit čak i za tanke i osjetljive dijelove kože kao što su lice, vrat i dekolte. Zasniva se na jedinstvenom načinu raspršivanja energije, emitujući uske širine pulsa s višestrukim vrhovima energije, što rezultira efikasnijim liječenjem.

DyeVL

Kapilarne i pigmentacijske lezije nisu samo estetski već i zdravstveni problem, stoga je bitno je razmotriti mogućnost laserskog zatvaranja kapilara. Takav tretman djeluje na oštećene kapilare i samim tim sprječava nastanak drugog razgranavanja, često nazivanog i telangiektazije. Takva terapija omogućava efikasno smanjenje kapilarnog grananja koje obično prekriva lice i uzrokuje crvenilo kože koje je teško kamuflirati.

Osim uklanjanja crvenila uzrokovanih proširenim kapilarima, indikacije za tretman su i pjege, hemangiomi, hiperpigmentacija, rosacea, nervus flammeus, staračke pjege,

Pacijent se može osjećati apsolutno sigurno ako slijedi pravila stručnjaka za estetsku medicinu, uključujući zabranu sunčanja tokom najmanje 4 sedmice nakon tretmana, kao i odlaska u bazen, teretanu i saunu, koristeći pored toga duboko hidratantne kreme.

SHR

Prema studijama iz 2013. prosječna žena tokom života potroši 1700+ sati na uklanjanje neželjenih dlačica kojih se može riješiti u samo nekoliko tridesetominutnih sesija. SHR Pro (5) Cooled modul ciljanjem na područje ispod površine kože ostavlja vašu kožu potpuno netaknutom i bezbjednom, bez vidljivih simptoma. Tretman laserom je uparen i s učinkovitim alatom za hlađenje zraka na površini, tako da se vaša koža, u najmanju ruku, osjeća toplo i nježnije. Za razliku od drugih laserskih tretmana i kratkotrajne depilacije voskom, nećete osjetiti površne opekotine ili bolove, te nema potrebe za anestezijom. Pristupite postupku bez muke i odmah se vratite normalnom životu. „Pauza tretman“ (lifting lica) može se zakazati u bilo koje doba godine i siguran je za sve tonove kože, uključujući i preplanulu kožu, kao i za osjetljive dijelove tijela i lice. Nakon samo 6 do 8 sesija, zauvijek ćete ostati bez dlačica. Uživajte u glatkoj, mekoj koži i iskoristite svojih 1.700+ dodatnih sati bez britvice za nešto smislenije!

Close Menu